tirsdag 6. mars 2012

Pumasommer

Pumasommer av Merete Junker.
«Pumasommer» er en historie om kjærlighet og jakten på identitet. Advokat Torkel Vaa og journalist Mette Minde spiller hovedrollene. Vaa er singel og savner en kjæreste. Minde er gift, men ekteskapet skranter. Åstedet er Telemark.
Vaa mottar trusler i posten, hvite ark med et blått kattedyr trykket på. Først blir en død hund funnet på et arrangert og temmelig morbid åsted. Så blir hundens kvinnelige eier drept. Mye tyder imidlertid på at det er Torkel Vaa den mystiske drapsmannen egentlig er ute etter.
Politiet kobles på saken, men Vaa etterforsker den også selv, ved å oppsøke sine røtter i Vinje. Han får god hjelp av Minde, som vikarierer som programleder for Friluftsmagasinet på radio, og ikke helt tilfeldig velger å lage program nettopp fra Vinje. Sammen leter de etter drapsmannen i Vaas fortid, men spørsmålet er om ikke han finner dem først.Når saken omsider oppklares sitter jeg igjen med flere spørsmål enn svar.

Junker klarer aldri å sannsynliggjøre drapsmannens prosjekt, verken de blå pumatrykkene eller hans nesten karikert tragiske barndom. Han er rett og slett for gal. Og hans forrykte motiver er så innfløkte at det ikke lar seg gjøre for leseren å holde rede på dem. Det gjør det, når sant skal sies, heller ikke for romanens hovedpersoner.

Du kan låne den på biblioteket:
http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=117739&SW=pumasommer&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar