tirsdag 6. mars 2012

Av jord er du kommet

Av jord er du kommet av Chris Tvedt.
Chris Tvedt fikk den gjeve Riverton-prisen for beste norske krimromanen i 2011. Nå er han tilbake - enda skarpere. Både komposisjon og språk vitner om en forfatter i stadig utvikling.
Tvedt har erstattet sin gamle hovedperson, advokat Mikael Brenne, med Kripos-etterforsker Edvard Matre som også er fra Bergen, en stillferdig fyr med sans for orden og analyse. Med seg har han de to etterforskerne Solveig og Tommy, hun stille og beskjeden, han brautende og tøff. Sammen med en psykiater fra Haukeland som har vært i USA og studert seriedrapsmenn setter de seg fore å spore opp gjerningsmannen før flere liv går tapt.
«Av jord er du kommet» fremstår som en god og tydelig fortelling. Tvedt benytter seg av få og enkle virkemidler, han er flink til å skape hele og troverdige karakterer og til å gjøre bihistoriene relevante.
Mot slutten innfører forfatteren litt for mange tilfeldigheter i handlingen, noe som gjør at i overkant mange brikker faller på plass. Det er likevel til å leve med i en krim som er spennende fra første til siste side, som det heter.


Du kan låne den på biblioteket:
http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=118549&SW=av%20jord%20er%20du%20kommet&SC=TI&LB=TI&MT=0&SU=6603&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar