fredag 23. mars 2012

Den norske pasienten

Den norske pasienten av Lars Lenth.
Tidligere romaner av Lenth har handlet om fisking, men hans andre roman tar en annen vending. Romanen starter ved at en fisker er ute og dorger etter sjøørett, men på kroken får han heller en polsk fremmedarbieder, som står på fem meters dyp med leca-blokker på føttene.
Romanen har et bredt spekter av karakterer og det blir et kappløp om hvem som først får satt den andre ut av spill. Jakten tar leserne med gjennom alle skyggesjatteringer av Bærum kommune.
Historien har utgangspunkt i den storstilte utbyggingen av leiligheter på gamle Fornebu flyplass. I boka er hele prosjektet gjennomkorrupt og muliggjort ved grov utnyttelse av arbeidskraft, mens prosjektlederne går over lik for å unngå at noen stikker kjepper i hjulene deres. Kjente fenomener, men som satire ville boka vært tam og forutsigbar.
Historien er verken original eller særlig komplisert, den er bare forbannet morsom. Hele historien holdes mer eller mindre på jorda av Lenths enorme forråd av førstehåndskunnskap om fisking, golf og lokal geografi.

Du kan låne den på biblioteket:
http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=116182&SW=Den%20norske%20pasienten%20:%20roman&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

1 kommentar:

  1. Av og til holder det at noe kun er forbannet morsomt, jeg anbefaler boken på det varmeste.

    SvarSlett