onsdag 14. mars 2012

Englemakersken

Englemakersken av Camilla Läckberg.
Camilla Läckbergs åttende Fjellbäcka-krim inneholder alle ingrediensene som fansen forventer.
«Englemakersken» er en historie som foregår på tre tidsplan. På begynnelsen av 1900-tallet blir en kvinne bosatt på øya Valö utenfor Fjällbacka siktet for drap på åtte spedbarn. Straffen er halshugging. Kvinnens egen datter blir alene igjen. Påsken 1974 forsvinner en hel familie sporløst fra den sammen øya, bare den ett år gamle datteren er igjen når politiet ankommer. Mange år senere returnerer hun til øya med mannen sin. Sammen vil de pusse opp den gamle internatskolen og drive den som feriested. Men før de kommer så langt skjer det igjen mystiske ting på øya.
Som ofte i sine romaner lar Läckberg handlingen spinne rundt en familiehistorie. Arven de ulike medlemmene bærer med seg utgjør mye av motoren i fortellingen. Det er fortiden som styrer nåtiden, kan man kanskje si.

«Englemakersken» har gjennomgående høy spennigsfaktor, og Läckberg klarer ganske elegant å få den til å stige hele veien fram til slutten. En slutt som, selv om det hele trekkes vel langt, også inneholder noen smarte og overraskende vendinger.

Du kan låne den på biblioteket:
http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=118644&SW=englemakersken&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar