tirsdag 6. mars 2012

Essays i utvalg

Essays i utvalg av Stig Sæterbakken.
Stig Sæterbakken er kjent som en forfatter som ikke er redd for å sette smertefulle emner under debatt. I tillegg er han en av vår tids fremste essayister. Denne boka samler noen av høydepunktene fra snart tyve års "utprøvning". Her er kritiske og entusisantiske studier av forfattere som Samuel Beckett, Nikanor Teratologen, William Faulkner, Søren Kierkegaard og Louis- Ferdinand Celine, og kunstnere som Per Inge Bjørlo, Emanuel Vigeland og Joel-Peter Witkin, et bredt anlagt essay om etterkrigstidens bruk av Adolf Hitler som en metafor for ondskap, dessuten utfordrende fordypninger i emner som etikk, angst, dødslengsel, hellighet, ømhet, melankoli, obskønitet, skjønnet, velkledhet og identitet.

Utvalget består av tekster fra samlingene Estetisk salighet(1994), Det onde øyet(2001) og Dirty things(2010), samt bonussporet "Secred Tears", som for første gang publiseres i bokform.

Etterord ved Anders Johansson, dosent i litteraturvitenskap ved universitetet i Umeå og litteraturkritiker i Aftonbladet.

Du kan låne den på biblioteket:
http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=118541&SW=essays%20i%20utvalg&SC=TI&LB=TI&MT=0&SU=6603&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar