tirsdag 23. oktober 2012

Ny tegneserie! Athos i Amerika.

Athos i Amerika av Janson.

"Athos i Amerika" er en samling av seks nye historier i en bok på tilsammen 200 sider. Jason viser igjen sin karakteristiske, filmatiske fortellerevne der tegninger og dialoger er svært forenklet, men likevel innholdsrike og med et gripende uttrykk. Historiene rommer flere narrative lag, der de menneskelige relasjonene hele tiden har en fremtredende plass. Her er alt fra rabiate gangstere og avkutta hoder, til sexy damer og trofast kjærlighet - og ikke minst en serietegner med hissig temperament. Selv om alvoret er tydelig tilstede, preges historiene også av en raus porsjon humor, ironi og humanisme.

Om forfatteren:
John Arne Sæterøy (født 1965), best kjent under pseudonymet Jason, er en av Norges mest betydningsfulle serieskapere. Seriene hans er oversatt til elleve språk, og Jason har mottatt mange prestisjetunge nasjonale og internasjonale utmerkelser - deriblant Eisner Award, Harvey Award og Brageprisen.
Anmeldelser:
"Å lese boken flere ganger er i det hele tatt et must, Jason byr på så mange detaljer og kompliserte hendelsesforløp at det er umulig å få med seg alt første gang. I møte med de vakre tegningene er det derimot bare en glede. (…) Dette er seks historier som står som påler hver for seg, men som til sammen reiser et lite mesterverk." - Erle Marie Sørheim, Dagbladet
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar