tirsdag 10. april 2012

Selv om sola ikke skinner.

Selv om sola ikke skinner av Stian Bromark.
Den 22. juli 2011 er en dag ingen kommer upåvirket fra. Det er en dag vi vil huske, og ikke bare for tragedien som rammet oss hardt. I etterkant vil de fleste tenke: hvor var jeg da det skjedde? Hva tenkte jeg da sjokkmeldingene kom? Eller: hva betyr dette for vår framtid? Vil vi få et Norge slik vi til nå har kjent det etter denne dagen?
Denne boka om begivenhetene er bare en av flere som vil komme og føye seg inn i den mengde av litteratur som vi vil få om denne dagen. Vi synes det er gjort med omtanke og en nennsom hånd. Gjennom dette kommer vi mye nærere det som skjedde enn en ren reportasjebok i dokumentarstil.
Stian Bromark har den umiddelbare fordelen at han er journalist og kan behandle dette stoffet på journalistisk måte. Han har også sin arbeidplass bare noen meter unna der bombeeksplosjonen skjedde. På denne måten har han svært nær adgang til begivenhetene og mange av de impliserte.
Vi får en rask beskrivelse av de første timene etter bombeeksplosjonen der Norge viste seg fra en ytterst lite sympatisk side og muslimer på gata fikk unngjelde. Han gir også et lite overblikk over høyreekstremismen og hva den har stelt i stand utenom Norge denne dagen. Men her vil vi si at vi gjerne ville se dette mer utfyllende og ikke så kjapt journalistisk.

Alt i alt er dette en svært leseverdig og prisverdig bok.

Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=118790&SW=Selv%20om%20sola%20ikke%20skinner%20:%20et%20portrett%20av%2022.%20juli&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar