onsdag 25. april 2012

Hvordan tolke luften

Hvordan tolke luften av Dinaw Mengestu.
Denne boka handler om det spennende temaet innvandring og hvor lang tid det tar å tilpasse seg et fremmed land, en ny kultur og en ny måte å tenke på. Dinaw Mengestu ble født i Etiopia og kom til USA som to-åring. Boka er inspirert av foreldrenes og egne erfaringer som fremmedkulturelle fra 1970-tallet til i dag.

Hovedpersonen Jonas prøver å finne ut hvorfor han ble som han ble. Han jobber som lærer på high school og underviser i engelsk litteratur. Samboeren Angela er advokat, men det er ingen luksus-tilværelse. De har ikke noe å si hverandre, glir fra hverandre og Jonas reiser alene av gårde for å kjøre samme vei som foreldrene gjorde for 30 år siden, i et forsøk på å søke sine (manglende) røtter. 
Temaet er interessant og viktig, og på ett vis klarer Dinaw Mengestu å beskrive hvordan innvandrere kan komme til å slite i tiår etter at de har flyktet til et nytt land. Men det blir ikke dramatisk eller gripende nok.

Boken kan du låne på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=119315&SW=Hvordan%20tolke%20luften&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar