tirsdag 10. april 2012

Jeg var et barn, det var krig.

Jeg var et barn, det var krig av Edin Kadribegovic.
Edin Kadribegovic er ti år gammel da Jugoslavia går i oppløsning. Han har aldri tenkt over sin etniske tilhørighet. Han har heller aldri tenkt over at klassekameratene har en annen religion enn ham selv. I denne boken forteller han om hvordan livet hans endret seg nærmest over natten. Edins tilværelse er preget av sorgløs lek med kamerater og av et godt og trygt familieliv. Men krigen får store konsekvenser. Både faren og storebroren blir igjen i Bosnia-Hercegovina, mens Edin og moren flykter. Etter hvert kommer de til Norge, et land de ikke vet noen ting om.

Krigen i tidligere Jugoslavia var den verste på europeisk jord siden annen verdenskrig. I likhet med mange innvandrere har Edin en historie det vil ta lang tid å bearbeide. Når han drar tilbake til sitt hjemland, er krigens grusomme konsekvenser overalt. Når han oppholder seg i Norge, merker han at ingen er opptatt av hans krig, hans bilder av konsentrasjonsleire, hans kunnskap om massenedslakting av et helt folkeslag.

Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=119001&SW=Jeg%20var%20et%20barn,%20det%20var%20krig&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar