onsdag 15. august 2012

Kåte dikt.

Kåte dikt av Christian Refsum.

Kåte dikt utforsker erotikken over alt der den finnes - i modne parforhold og i forpint ungdomskåthet, i bilen og på kontoret, i uhørte ønsker og i åpenheten mellom to. Christian Refsum har skrevet en samling med dikt som er frekke, vittige og smarte. En diktsamling uten sin like i norsk litteratur.

Hvis målet ditt er å bli klok/ så les en lærd og oppbyggelig bok/ men liker du ord som pirrer/ sånn at du sveller og dirrer/ eller er våt som en bekk/ i din lille rosa sprekk/ da tar du denne/ med i din sekk/ muligens lærer du likevel/ ett og annet om deg selv/ Kjøttet føler, kroppen vet/ mye om sansing og intensitet/ Hva er det vi kommuniserer/ når vi kysser, beføler og vibrerer/ går i svart og ejakulerer?/ Kanskje kan disse diktene gi/ et utkast til kroppens filosofi/ om hva vi fornemmer, men ikke vet/ om sex, død og kjærlighet/ I kåte stikk og gnistrende blikk/ fins kimen til bokens metafysikk.
Dikt i fra Kåte dikt.

"lykken med denne boken ligger i at «Kåte dikt» ikke føyer seg bluferdig inn i serien «våryre» og «brusende dikt». Dette totalt utildekte tror jeg kan skape mange nye diktlesere … originale, overraskende og kule rim … Best er Christian Refsum når han slipper forelskelsen og den ekte inderligheten inn i kåtheten. Da går det et sus av Olaf Bull gjennom diktene"

HENNING KARLBOM, MOSS AVIS

Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=119880&SW=K%C3%A5te%20dikt&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar