onsdag 15. august 2012

Bølle på døra.

Bølle på døra av Jennifer Egan.

Her er boka som tar tiden på pulsen, har tatt amerikanske kritikere og lesere med storm og høstet et skred av litterære priser. Romanen rommer en vev av fortellinger med røtter i punkrockens California og tråder inn i framtidens USA. Sentralt står livene til Bennie Salazar, punkrocker og senere stjerneprodusent, og Sasha, den unge kvinnen som jobber for Bennie og sliter med kleptomani. Boka handler om å være ung, og plutselig være eldre. Den beveger seg fram og tilbake over 40 år, flytter seg mellom New York, San Francisco, Napoli og Afrika. Den fanger tidens nådeløse gang og teknologiens ubønnhørlige frammarsj som herjer med vår menneskelighet.


Bølle på døra har vunnet en oppsiktsvekkende lang rekke priser – bl.a. både Pulitzer-prisen og National Book Critics Circle Award – og er blitt en stor bestselger både i USA og i England. Bokrettighetene er solgt til 30 land. HBO har sikret seg TV-serierettighetene.

«Bølle på døra er bare så ekstremt bra ... en strålende roman som kombinerer en nær og presis skildring av et amerikansk ikke veldig hverdagslig liv med en eksistensiell tematikk som bærer langt ut over det amerikanske. Handlingen spenner over en 40-årsperiode, og har fokus på alt som forandres, og om det å oppleve at tid og omgivelser raskt blir noe helt annet enn det engang var. Ikke særlig originalt? Joa, slik det er løst er det glitrende"


GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD


Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=119463&SW=b%C3%B8lle%20p%C3%A5%20d%C3%B8ra&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar