onsdag 15. august 2012

Den liberale utopi.

Den liberale utopi av Karl Polanyi.

Verdensøkonomien brøt sammen i mellomkrigstidens finanskrise, og autoritære politiske regimer vokste fram i kjølvannet av sammenbruddet. Karl Polanyi var redaktør i Wiens største finansorgan, og fulgte begivenhetene på nært hold, inntil han selv måtte flykte fra nazismen. Polanyi forklarer krisen med troen på det selvregulerende marked, som oppstod i Storbritannia på 1800-tallet. Denne troen var en utopisk konstruksjon som var dømt til å mislykkes. Samfunnet var nødt til å etablere forsvar mot det økonomiske og sosiale kollaps som kunne bli konsekvensen av denne utopien. Boken er høyaktuell i vår tid, da en ny finanskrise har funnet sted, og politiske autoritære bevegelser er i vekst mange steder i verden. Times Literary Supplement kåret boken til en av de 100 viktigste bøker i verden siden 1945. Den norske utgaven er utstyrt med et nyskrevet forord av professor Lars Mjøset fra Universitetet i Oslo.

Boken er høyaktuell i vår tid da en ny finanskrise har funnet sted og politiske autoritære bevegelser er i vekst mange steder i verden. Times Literary Supplement kåret boken til an av de 100 viktisgste bøker i verden siden 1945.

Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=119885&SW=Den%20liberale%20utopi&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=28403&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar