torsdag 24. mai 2012

Ny bok om Bjørn Beltø!

Nostradamus testamente.
«Nostradamus' testamente» er Tom Egelands fjerde krim om arkeologen Bjørn Beltø. Det er en innfløkt, temposterk og en godt fortalt historie. Men den er også i overkant lik de tre foregående.
At Beltø ikke for lengst er blitt tilbudt et professorat er dypt urettferdig, for han har vært i berøring med noen av de mest myteomspunne gjenstandene i vår historie. Men i Egelands univers er han fortsatt bare en nervesvak amanuensis. Eller som han selv sier: «En sær liten faen fra Norge»
Egeland har valgt seg en hovedperson som fungerer godt, til tross for at vi nå har fulgt ham over mer enn 2000 boksider. Som arkeolog er Beltø allerede en slags etterforsker, og hans kompromissløse forhold til omgivelsene skaper stadige sammenstøt med det øvrige persongalleriet.
Fortellingen åpner med en igangsettende begivenhet. Bjørn Beltø befinner seg på en konferanse i Firenze, der den italienske professoren Lorenzo Moretti foreleser om koder og skjulte budskap i manuskripter fra senmiddelalderen og rennessansen. Under forelesningen viser Moretti fram et hittil ukjent brev fra spåmannen Nostradamus til Cosimo I de Medici. Brevet er fullt av koder og anagrammer, men før Moretti rekker å fortelle mer høres helikopterlyder utenfor auditoriet. Sekunder seinere stormer mørkkledde menn inn og kidnapper professoren. Bjørn Beltø blir sittende igjen i salen, vel vitende om at han nok en gang må gå løs på et mysterium av uante dimensjoner.

Dette er en utrolig spennende bok som har mengder av fakta og fart. Bøkene om Bjørn Beltø er full av referanser og navn på det ene og det andre. Man må i førsten ha tungen rett i munnen! Men du blir lett dratt med i jakten og bøkene har alltid en meget forklarlig slutt, så leseren får en helhetlig forståelse.

Vi har Nostradamus testamente i bok og lydbok som du kan låne på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/search.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&SC=FT&SW=nostradamus+testamente&LB=FT&IN=0&SU=28403&







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar