torsdag 24. mai 2012

Året i bilder 2011.

2011 Året i bilder.
Dette er en serie med bøker som tar for seg hele året i bilder.
Norge: 22 juli 2011 vil bli husket av oss alle og få sitt eget kapittel i vår historie med det mest negative fortegn som tenkes kan. Denne utgaven av Året i bilder beskriver juli som "Sorgens og samholdets måned." Våre bilder og tekster fra juli måned er nok den viktigste dekningen vi har av begivenheter i Norge dette året. Men det er også mye annet Norge-stoff, vi nevner VM-festen i Holmenkollen, politikk og ikke minst da "Hele Norge tok hurtigruta" gjennom NRKs maratonsending på TV. I september tar vi for oss valget som ga gode resultater for Arbeiderpartiet og Høyre.
Verden: "Den arabiske våren" preger årets utgave, både som tema og i flere av månedsseksjonene. Den norske smørkrisen ble toppsak i medier hele verden over. I USA ble 10-årsdagen for 11. september-terroren markert. I oktober er temaet "En fredspris til kvinnene."
Sport: Sportsåret i bilder har fått vesentlig flere sider enn fjorårets bok. Ski-VM i Oslo er allerede nevnt. Vi skal lenge huske verdens lengste skihopp med 246,5 meter som Johan Remen Evensen sto for i "nye" Vikersundbakken som var utbedret  og blitt større til sesongen. Finn gjensynsglede med Bjørgen, Northug, Johaug og de andre i den rikholdige sportseksjonen.
Verdensatlas: Nyheten i årets bok er det utvidete verdensatlaset som nå er på 32 sider med gode og detaljerte kart fra alle verdensdeler.

Denne serien er å finne på biblioteket, men er kun til bruk på biblioteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar