tirsdag 26. februar 2013

Nye tegneserier i biblioteket!

From Hell av Alan Moore.

”From Hell” er Alan Moores fabulering om det engelske kongehusets innblanding i fem bestialske drap begått i Whitechapel-distriktet i London – bedre kjent som Jack the Ripper-mordene.

Alan Moore nøyer seg ikke bare med å fortelle en god krimhistorie. Han skaper, sammen med Eddie Campbells vakre illustrasjoner, et annerledes og dystert portrett av London, som i 1888 var metropol for verdens største imperie. Moores disseksjon av viktoriatiden blir samtidig en kritikk av vår egen narcissistiske samtid.

Dette storslåtte verket, som fikk Will Eisner-prisen i 1993, er resultatet av ti års research i historiske kilder. Leseren har mulighet for å utforske en del av dette i de to fyldige appendiksene.

Boka du har i hendene er den komplette utgaven av ”From Hell”, som opprinnelig utkom i ti hefter fra 1989-1996. From Hell er Alan Moores fabulering om det engelske kongehus indblanding i de fem bestialske drab begået mod prostituerede i Whitechapel distriktet, bedre kendt som Jack The Ripper mordene.


På sporet av Dracula-Transylvania av Dany.

Forfatteren Dan drar til Romania sammen med kona si for å skaffe bakgrunnsstoff til ei bok om Dracula-myten. Der møter de den mystiske Lucien, og snart skal de erfare at Dracula kanskje ikke er noen myte likevel. Dette er tredje bind av tre frittstående tegneserier om Dracula.

Bjartmann av øystein Runde. Nynorsk tegneserie!

Superhelten Bjartmann kan karakteriserast på følgjande måte: Litt sterkare enn normalt. Mykje betre til å brase gjennom murveggar enn normalt. Heilt ok høyrsle. Litt under middels dybdesyn. Sommardrakt, brun, tettsittande, med hundeøyre og hundenase, av robust lateks. Vinterdrakt, same fasong, men strikka av brun ulltråd. Boka inkluderer fleire historier og eit subplott om ein supervulkan under Ulsteinvik.

Utsettelsen av Gibrat

Julien gjemmer seg i landsbyens avstengte skolehus. Nå gjelder det bare å holde seg skjult til krigen er over, så kan han gjenoppstå fra de døde. Fra kvistværelset holder han et våkent øye med hverdagslivet i landsbyen, sin egen begravelse og ikke minst den vakre Cécile, som ikke aner at han fortsatt er blant de levende. Det er ikke enkelt å leke død når man ser sin hjertens kjær danse med andre menn, uten at man kan protestere. Julien blir stadig mer frustrert, der han sitter i sin ensomhet. Det er kanskje trygt å være erklært død, men festlig er det ikke...

Du kan låne disse tegneseriene på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/search.aspx?ST=Normal&Unit=6479&db=ostfold-vgs-felles#&&/wEXAwUBawUUdGVnbmVzZXJpZSU3Y0ZUJTdjRlQFAXAFATAFAWQFEDAlN2M2NjAzJTdjMCU3YzBqD/wkM/tQhcwZqLx2sdDhfCssig==

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar