torsdag 28. februar 2013

Jakten på onskap av Guy Walters.

Jakten på ondskapenJakten på onskap av Guy Walters.

Da andre verdenskrig gikk mot slutten, rømte 30 000 naziforbrytere fra Det tredje rikets rykende ruiner. Flere var høytstående medlemmer i det tyske nazistpartiet med navn som gir dyp gjenklang i det 20. århundrets historie: Adolf Eichmann, Josef Mengele og Klaus Barbie. Fortellingen om deres flukt er like spennende som en thriller. Ved hjelp av katolske prester i Roma reiste de langs hemmlige ruter, gjemte seg i slott i de østerrikske alper og kom seg deretter til Sør-Amerika, hjulpet av suspekte argentinske agenter. Et skritt bak jaget hevngjerrige Holocaust-overlevende.

Jakten på ondskapen er fortellingen om disse beryktede og myteomspunne rømlingene. Guy Walters har reist verden rundt på jakt etter sannheten om de flyktende nazistene. Hvordan kom disse notoriske stornazistene seg unna etter krigen? Hvem hjalp dem, og hvem jagde dem? Walters setter også spørsmålstegn ved Odessa-organisasjonens eksistens, den høyt profilerte Simon Wiesenthals virksomhet og avslører hvordan enkelte nazikrigsforbrytere lyktes å unngå rettergang ved å la seg verve til de alliertes etterretningstjeneste.

Jakten på ondskapen er det første komplette verket om stornazistene som flyktet, og jakten for å finne dem. En «må ha»-bok for alle krigsinteresserte lesere av kritikerrost og erfaren krigsskribent.

Du kan låne denne boken på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=6479&db=ostfold-vgs-felles&Id=123396&SW=Jakten%20p%C3%A5%20ondskapen&SC=TI&LB=TI&MT=0&SU=6603&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar