torsdag 24. januar 2013

Konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten.

Konfliktog stormaktspolitikk i Midtøsten av Hilde Henriksen Waage.

Konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten gir en levende innføring i Midtøstens turbulente historie fra en av våre fremste Midtøsten-eksperter. Boken formidler forfatterens mangeårig forskning på feltet og sammenfatter den rikholdige internasjonale forskningslitteraturen om regionen - fra osmansk tid til «den arabiske våren». Bruken av lite kjent arkivmateriale bidrar til å kaste nytt lys over en rekke omstridte hendelser, som opprettelsen av staten Israel, palestinernes flukt, Seksdagerskrigen, Suez-krisen og Oslo-prosessen.
Boken vektlegger spesielt stormaktenes rolle i regionen, fra Storbritannia og Frankrike delte området mellom seg etter 1. verdenskrig, over den kalde krigens alliansepolitikk - til USAs og de andre stormaktenes rolle i Midtøsten i nyere tid. Boken inkluderer i tillegg dyptpløyende kapitler om land som Jordan, Syria og Libanon, som synliggjør både historiske, religiøse, etniske og storpolitiske konfliktlinjer som påvirker hele regionen.
Konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten er uunnværlig lesning for journalister, forskere, studenter, politikere og alle andre som ønsker å forstå mer av det konfliktfylte Midtøsten.

Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=6479&db=ostfold-vgs-felles&Id=122883&SW=Konflikter%20og%20stormaktspolitikk%20i%20Midt%C3%B8sten&SC=TI&LB=TI&MT=0&SU=6603&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar