torsdag 17. januar 2013

Et offer til Molok. Ny bok i serien om Rebecka Martinsson!


Et offer til Molok av Åsa Larsson.

terningkast5
  
Saftig krim.
Dette er den femte boka om etterforsker Rebecka Martinssons liv og de forblåste nærområdene til Kiruna i Nord-Sverige. Som så ofte ellers er det skog, vidde og landsbyfolk og -dyr som er tema, snarere enn det gamle gruvesamfunnet.
Skjønt, i en parallellhistorie fra nesten hundre år tilbake spiller Kirunas grunnlegger Hjalmar Lundbohm en betydelig rolle, og denne fascinerende historien peker selvsagt på et eller annet vis fremover til det aktuelle rovmordet i vår egen tid.
Selve løsningen på krimplottet, hvem som gjorde det, er ganske enkel, og persontegningen kan være unyansert. Statsadvokat Carl Von Post, Rebecka Martinssons rival på jobben, er en herlig endimensjonal dustemikkel, og også andre ingredienser i boka kan beskyldes for å bli tegnet overtydelig.
Men samtidig vever Larsson en stadig mer fascinerende univers, der karrierejuristens Martinssons gamle jetset-liv i Stockholm virker stadig mer irrelevant i forhold til dypdykket i hennes aner og nåværende liv i Lappland. Det skjer minst like mye i hennes eget liv som i krimgåten hun avdekker. Det er humor, tæl, ruskevær og store følelser i sving i denne historien. Det er ikke uten grunn at den ble kåret til årets beste svenske krim i 2012.
© Adresseavisen

Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=6479&db=ostfold-vgs-felles&Id=122767&SW=et%20offer%20til%20molok&SC=FT&LB=FT&MT=&SU=6603&DG=&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar