torsdag 20. september 2012

Skyggerom

Skyggerom av Jan-Erik Fjell.

Dunkle drifter i Østfold møter grådige sjeler lenger øst. Kriposetterforsker Anton Brekke må forstå menneskets mørkeste sider i "Skyggerom".

Med Tysteren overrasket den unge Fredrikstad-forfatteren Jan-Erik Fjell med sin velutviklede evne til å fortelle en spenningshistorie - slik at ingen leser kunne slippe unna. Nå er han ute med det som ofte kalles "den vanskelige andreboka". Tittelen er Skyggerom, og det debuten antydet av dreven fortellerkunst, bekreftes i denne romanen.

Fjell går rett på sak: Den litauiske småkjeltringen Bernandas Mielkos begynner å skjelve etter at han har kommet seg gjennom en uventet politikontroll ved bomstasjonen ved Øresundsbroen. Han klarte å beholde roen så lenge politiet snakket med ham, men mister kontroll over kroppens reaksjoner når han kan kjøre videre og spenningen egentlig er over. Han er på vei nordover med en skjult og forseglet last han ikke vet hva inneholder. Det er rett før jul og han trenger sårt litt ekstra penger, selv om han regnet med at den hemmelige lasten var dop. Men hvorfor markerte ikke narkotikahunden ved bilen under kontrollen? På vei videre mot leveringsstedet i Norge tenker Bernandas at dette gjør han aldri igjen - at han ikke er laget for slikt. Lite vet han da om at dette kun var et forvarsel om hva som er i vente: alt skal bli verre for Bernandas.

Du kan låne den på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=28399&db=ostfold-vgs-felles&Id=120106&SW=Skyggerom%20:%20krim&SC=TI&LB=TI&MT=0&SU=6603&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar