torsdag 28. februar 2013

Bokbindersken av Belinda Starling.

Bokbindersken - Belinda Starling Benedicta Windt-ValBokbindersken av Belinda Starling.

Doras eneste sjanse til å redde familien fra fattighuset fører henne inn i Londons underverden, der lyst og begjær regjerer og hvor ingen kvinne er trygg.
Vi befinner oss i viktoriatidens London. Dora Damage er gift med en renommert klassisk bokbinder i et bedre arbeiderstrøk i London, men da han rammes av sykdom, må hun finne en utvei for at familien skal klare seg.
Dora står overfor et vanskelig valg. Mannen klarer ikke lenger å jobbe, og fremtidsutsiktene er fattigkassen eller prostitusjon. Hun prøver å forestille seg hva som er verst, men bestemmer seg modig for å prøve en tredje utvei, noe ulovlig, men som kan redde familien. I skjul tar hun over mannens forretning og begynner som bokbinder.
Etter de første forsøkene finner hun at hun liker yrket, og at hun kan bli god. Hun må opptre diskré for ikke å bli oppdaget, og dermed trekker hun også til seg kunder som selv ønsker diskresjon.
Erotikk mellom to permerDora får snart bøker til innbinding fra herreklubben, bøker som kun er ment for de få, av det lyssky slaget. Og selv om hun nå tjener nok til at familien kan klare seg, er hun tett på en mannsdominert og farlig verden, full av lyst og begjær. Hun spinnes inn i et nett av sex, penger og bedrag. Dora innser at familien hun har kjempet så hardt for, nå står overfor nye og farligere trusler.
Bokbindersken er en roman om overlevelse og undertrykkelse. Om fattigdom og mot, hemmeligheter og svik. Den handler om hva det vil si å være kvinne i en mannsverden. Og ikke minst er det en roman om kjærlighet. Romanen var en stor leseopplevelse, både med hensyn til handling, språk og historiske detaljer. Bokbindersken er rett og slett en juvel, både når det kommer til omslag og innhold. Anbefales på det sterkeste.

Du kan låne denne boken på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=6479&db=ostfold-vgs-felles&Id=105016&SW=Bokbindersken%20:%20dagboken%20til%20Dora%20Damage&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=6603&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar