torsdag 28. februar 2013

Kampen om tribunen av Arve Hjelseth & Hans Hognestad.

Kampen om tribunen: fotball, identitet og makt av Arve Hjelseth & Hans Hognestad.

Hva har skjedd med fotballsupporterne? Parallelt med at fotball som idrett og vare har gjennomgått en dramatisk utvikling de siste 20 årene, har også tribunefolket, supporterne, utviklet seg i mer organiserte og ideologisk bevisste former. Denne utviklingen reflekteres også akademisk ved at fotballsupportere som tema for forskning har gått fra å være ikke-eksisterende ved norske læresteder tidlig på 90-tallet til å bli nærmest en nisje blant studenter som tar en høyere samfunnsvitenskapelig eller humanistisk grad. Tematisk berører boka mange temaer: identitet, kommersialisering, globalisering, sikkerhet, vold, kjønn og kropp.
Bidragsytere i denne boka er ledende norske forskere på feltet i tillegg til anerkjente forskere internasjonalt (Richard Giulianotti, Gary Armstrong og Torbjörn Andersson).

Du kan låne boken på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=6479&db=ostfold-vgs-felles&Id=123072&SW=Kampen%20om%20tribunen%20:%20fotball,%20identitet%20&%20makt&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=6603&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar