onsdag 14. november 2012

Nye engelske bøker i biblioteket!

Vi har fått noen nye engelske bøker på biblioteket!!
Vårt utvalg av engelsk litteratur er noe utgått og vi prøver nå å komme opp med noe nytt og friskt. Selv om det ikke er noen fag som man   lese en engelsk bok, så er det mange som allikevel liker å lese på engelsk. Grunner for å lese på engelsk er at mange titler kun er utgitt på engelsk, boken er mye bedre på orginalspråk og man blir bedre i engelsk skrigtlig og muntlig.

Her er titlene som har kommet inn i biblioteket.

I've got your number av Sophia Kinsella.
Under et skjebnesvangert utdrikningslag mister den kommende bruden Poppy Wyatt både forlovelsesringen og mobiltelefonen sin. I ei søppelkasse der hun leiter etter ringen finner hun en nesten ny Nokia-telefon. Snart er hun avhengig av det nye telefonnummeret, og hun bryr seg ikke om at telefonens eier, forretningsmannen Sam Roxton, vil ha den tilbake.

War Horse av Michael Morpurgo. 
En gripende klassiker fra slagmarkene under den første verdenskrig. Det er et dødelig kaos som råder ved fronten under den første verdenskrig. Hesten Joey blir vitne til kampenes grusomme realiteter både fra engelsk og tysk side som krigshest. Men historien som fortelles, handler også om ekte vennskap som overlever krigens aller tyngste prøvelser. Hesten Joey kommer nært menneskets beste og verste sider. På sin helt spesielle måte erfarer han krigens grusomhet og fredens skjønnhet. Dette er hans historie.

The Thorn and the Blossom av Theodora Gross.
Når Evelyn Morgan går inn Thorne and Son, en bokhandel i landsbyen Clews i Cornish, vet hun ikke at hun kommer til å møte sitt livs kjærlighet. Når Brendan Thorne selger henne et middelaldersk dikt som heter "The Book of Green Knight", vet han ikke at det vil forme hans fremtid. Etter det første møtet, så ser de hverandre ikke igjen på årevis - og ennå har de aldri slutte å tenke på hverandre. Det er som om de blir de hjemsøkte elskere fra det gamle diktet...

Vampire Diaris. Bok 1-2 og 3-4 av L.J Smith.
Dette er en serie på hittil utgitte ti bøker, som er dagboken til Elena Gilbert. Vi møter de mystiske brødrene Stefan og Damon, som viser seg å være vampyrer. Brødrenes mørke fortid truer dem alle. Veldig spennende bøker og bøkene har også blitt spennende serie, muligens mer kjent enn bøkene. Vi har da fått inn 2i1 bøker i denne serien.

Zoo av James Patterson.
Over hele verden er det brutale angrep som lammer hele byer. En ung biolog, Jackson Oz, ser på de voksende hendelsene med en økende frykt. Når han blir vitne til en koordinert løvebakhold i Afrika, blir uhyrligheten av den nær forstående volden meget klar. Med hjelp av økologist Chloe Tousignant, skynder Oz seg for å advare de store lederne før det er for sent. Angrepene vokser i grusomhet, sluhet og planlegging ; snart vil det ikke være noen flere steder for mennesker å gjemme seg.

Delirium av Lauren Oliver.
Fantastisk om forbudt kjærlighet under et totalitært styre. Ny, kritikerrost bestselger fra forfatteren av ‘Før jeg faller‘ Nittifem dager og så er jeg trygg. Jeg er nervøs så klart. Jeg lurer på om operasjonen kommer til å gjøre vondt. Jeg vil bli ferdig med det. Det er vanskelig å være tålmodig. Det er vanskelig å ikke være redd når jeg fortsatt er ukurert, men så langt har ikke deliriene rørt meg. Likevel engster jeg meg. De sier at i gamle dager gjorde kjærligheten folk gale. Det er ille nok. Det fins også historier om folk som døde fordi de mistet kjærligheten eller aldri fant den, og det er det som skremmer meg aller mest. Den dødeligste av alle dødelige ting: Den dreper deg både når du har den og når du ikke har den.


Disse bøkene kan du få låne på biblioteket: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/default.aspx?Unit=6479&db=ostfold-vgs-felles
(Linken er direkte til biblioteksbasen, der du kan søke opp tittel på boka du ønsker.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar