onsdag 17. april 2013

Før jeg sovner

Før jeg sovner av SJ Watson er en krimbok utenom det vanlige. Hovedpersonen Christine har hvert utsatt for en ulykke. Korttidsminnet hennes fungerer når hun er våken, men når hun sover glemmer hun alt hun noen gang har husket. Hun kjenner ikke igjen mannen som sover ved siden av henne og ansiktet hun ser i speilet er nesten tyve år eldre enn hun husker. 

Hvem kan hun stole på? Hvem forteller sannheten og hvem lyver? Hva skjedde egentlig den gangen hun mistet hukommelsen og hvor har hun hvert i ettertid? Sakte begynner Christine å oppdage seg selv og sitt liv, med hjelp av en dagbok og sin egen vilje til å finne sannheten. Før jeg sovner er en intens psykologisk thriller, der leseren setter sammen brikkene i samme tempo som Christine - og dermed opplever hennes fremskritt, tilbakefall og ikke minst hennes uhyggefølelse på nært hold.

Boken har vunnet The Crime Writers Association dagger award 2011 og The Galaxy National Book Award 2011. Før jeg sovner er forfatterens første bok og kommer snart på film med Nicole Kidman i hovedrollen.

Finn boka i skolens bokkatalog her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar