Dør jeg nå? er skrevet av Knut Syrstad. I denne boken forteller forfatteren om sin kamp mot kreften gjennom 10 år, en kamp som har vakt oppsikt langt utenfor landets grenser. Hans personlige og usminkede beretning er gripende, og samtidig forteller han uten usentimentalitet og med mye humor. Her får vi virkelig et nærbilde av en manns utrettelige vilje til å overleve.
Slekt, svik og spenning i ei familiehistorie som byrjar under krigen og endar i vår tid.
I 1972 dreg 25 år gamle Svein til Chile. Han kjem aldri heim att. Tretti år seinare kastar forsvinninga hans framleis skuggar over dei han fór ifrå: dei aldrande foreldra Jakob og Dagny, kjærasten Ranveig og dottera Tonje, som han aldri har møtt. Kva har Jakob og Dagny sine opplevingar under krigen fått å seie for forholdet til sonen? Og korleis får avgjerder tatt i ei dekkleilegheit i Oslo i 1943 konsekvensar for Tonje seksti år seinare?Tonje har sine eigne løyndomar å bere på, og nettet av løgner ho har spunne rundt seg sjølv og andre, er i ferd med å rakne. Forteljinga tek lesaren frå krigens dagar til vår eiga tid ? frå Oslo til Natzweiler, Santiago, Pennsylvania og eit forfalle funkishotell i fjellheimen på Vestlandet. Mot eit bakteppe av historiske hendingar viser Mellom oss både korleis det vesle livet speglar den store verda, og korleis gamle løyndomar kan få følgjer mange år seinare.Mellom oss er ei historie om tre generasjonar, og om det vi ber på, men ikkje klarar snakke om. Men når er det for seint å nærme seg kvarandre?
(Teksten er hentet fra bokens bakside.)
Balansekunst av Rohinton Mistry
Året er 1975. Stedet er en navnløs indisk by ved havet. Det er blitt erklært unntakstilstand i landet. Fire ulike mennesker møtes og stuer seg sammen i en liten byleilighet for å tjene til livets opphold og spare penger.
Syersken, Dina Dalal, er i 40-årene, og eier den lille leiligheten. Hun har vært enke i nærmere 20 år, men ønsker ikke å oppgi sin frihet ved å gifte seg igjen. Maneck Kohlah, en student fra fjellene nær grensen til Pakistan, har noe motvillig reist til storbyen for å oppfylle foreldrenes ønske om at han skal studere. Og de to skredderne, den uforbederlige optimisten Ishvar Darji og hans trassige tenåringsnevø Omprakash, har flyktet fra grusom vold i den lille landsbyen inne i landet.
Gjennom disse fire fører Mistry leseren fram og tilbake i Indias nære fortid fra selvstendigheten i 1947 til unntakstilstanden i 1975.
(Teksten er hentet fra bokens bakside)
Dostojevskijs Forbrytelse og straff som tegneserie.
Gjennom studenten Raskolnikovs mord på en ussel pantelånerske, gir forfatteren en genial skildring av forbrytelsens psykologi, samtidig som han belyser selve de moralske grunnspørsmål.
Dostojevskijs Forbrytelse og straff som tegneserie.
Fjodor Dostojevskijs evige klassiker Forbrytelse og straff er kanskje en av verdenslitteraturens mest originale mordfortellinger, og en av de første.
I Alain Korkos' mesterlige strek og David Zane Mairowitz' bearbeidelse er historien i denne tegneserieromanen lagt til Vladimir Putins Russland.Gjennom studenten Raskolnikovs mord på en ussel pantelånerske, gir forfatteren en genial skildring av forbrytelsens psykologi, samtidig som han belyser selve de moralske grunnspørsmål.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar