tirsdag 20. desember 2011
Rapsgubbene og Potensgiverne av Karin B. Holmqvist
Albert og Henning er brødre, de er to gamle ungkarer som støtter hverandre i tykt og tynt. De er to litt småeksentriske typer som alle i bygda kjenner til. De lever fortsatt etter påbudene de fikk av sin gode mor en gang i tiden. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen, der står Henning og Albert ofte og filosoferer og tar seg en pris. Men freden blir plutselig truet. Ryktene spres om at det er funnet spor etter romvesener i åkeren og den lille gården innvaderes av journalister fra hele landet.
En aften på Kreta og andre fortellinger av Victoria Hislop
Fem stemningsfulle fortellinger fra forfatteren bak Øya og Hjemkomsten. Lidenskapelig kjærlighet på Kypros, en uventet varm julefeiring i England, brennende studentengasjement i Athen, mørke hemmeligheter på Kreta ... Victoria Hislop byr på fem stemningsfulle og varme fortellinger av velkjent merke i denne lille bokperlen. Les også en eksklusiv smakebit fra Hislops kommende roman, Tråden!
Det dyrebare av Linn Ullmann
Jon Dreyers liv begynte å rakne den dagen nitten år gamle Mille forsvant uten et spor, for så å bli funnet død to år seinere. Nå kjemper han med skrivesperre og er stadig utro mot sin kone, Siri, som også har sitt å slite med. Ikke bare er hun gift med en troløs mann, men hun er nødt til å forholde seg til sin sterke mor, som har begynt å drikke igjen etter å ha vært tørrlagt i tjue år, akkurat i tide til sin 75-årsfeiring. Jon og Siri har også problemer med å forholde seg til den utagerende datteren, Alma, samtidig som uvissheten rundt Milles forsvinning preger dem. Gradvis avdekkes en historie om kjærlighet og grådighet, om hemmelige liv og smertefulle forbindelser.
Terror og demokrati - fra 11.september til 22.juli
Etter terrorangrepet den 22. juli 2011 sto et samlet Norge bak budskapet om å besvare terror med mer åpenhet og demokrati. Nå fremmes krav om skjerpet kontroll og overvåkning, en utvikling som har preget hele Vesten siden den 11. september 2001. Hvor langt kan vi gå for å forsikre oss mot terror, uten å miste det åpne samfunnet vi ønsker å verne om? Joakim Hammerlin er filosof og forfatter. I 2009 ga han ut boka Terrorindustrien (Forlaget Manifest), som vakte stor oppsikt og fikk glimrende kritikker.
Tigerjakt - en sann historie om overlevelse og hevn av John Vaillant
En mann blir funnet død i Sørøst-Russland og det er nesten ingenting igjen av han. Han er drept av en tiger. Tigre dreper vanligvis ikke mennesker, så hva er det som har skjedd her? Boka handler om tigre, taigaen, jakt og grådighet. Dette er naturhistorie og en beskrivelse av utviklingen i Russland de siste tjue åra skrevet som en mordgåte.
Politikkens natur - naturens politikk av Kristin Asdal
Boka ser på hvordan natur- og miljøsak på ulike måter har vært en integrert del av etterkrigstida; fra industrisak på 1960-tallet fram til økonomisak på 1990-tallet. Den analyserer også forholdet mellom vitenskap og politikk, og ser på hvordan vitenskap i praksis er med på å forme politiske saker. Boka henvender seg til studenter innen politikk, historie, miljø og teknologi- og vitenskapsstudier, i tillegg til andre interesserte.
Mediekultur, mediesamfunn av Jostein Gripsrud
Dette er en helhetlig innføringsbok i medievitenskap på norsk. Denne utgaven er blant annet oppdatert med hensyn til eierforhold og dagens digitale medier og uttrykksformer. Grunnleggende teoretiske perspektiver presenteres sammen med konkrete eksempler og analyser. Dagsaktuelle debatter og fenomener ses i historisk lys, og samfunnsvitenskapelige synsmåter kombineres med humanistiske og estetiske. Med utgangspunkt i den enkeltes relasjon til massemediene, presenteres medievitenskapens sentrale områder: identitet, påvirkning, sosiale forskjeller, semiotikk, hermeneutikk, retorikk, narratologi, offentlighet og demokrati, produksjon m.m.
Abonner på:
Innlegg (Atom)